Jak kdyby střelili Gándího. O co se ten Fico zasloužil, ptá se režisérka Le Fay

20.05.2024 16:47 | Monitoring

Spisovatelka a režisérka Monika Le Fay se na serveru Medium.Seznam.cz zamýšlí nad atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica a tím, že nás média zahlcují zprávami o jeho zdravotním stavu. „Jako by byl atentát spáchán na Gándhího, papeže či Johna Lennona,“ dodává a ptá se, v čem je útok na slovenského premiéra jiný.

Jak kdyby střelili Gándího. O co se ten Fico zasloužil, ptá se režisérka Le Fay
Foto: Screen Youtube
Popisek: Postřelený Robert Fico

„V čem je útok na slovenského premiéra jiný, je fakt, že se v našich končinách na takto vysoce postavené politiky nestřílí. A skutečnost, že se tento způsob vyjádření nesouhlasu s něčí politikou dostal až k nám. Děsí nás to stejně jako nedávný útok na filozofické fakultě v Praze,“ zmínila Le Fay.

Rozdíl je podle ní ovšem v tom, že zatímco Gándhí se zasloužil o nezávislost Indie, papež a Reagan o vítězství nad říší zla a John Lennon hlásal světu, že má dát šanci míru, Fico se zasloužil pouze o to, že se jeho země vzdaluje demokratické Evropě a svobodnému světu. „Poslední vyjádření na margo Ukrajiny jsou už za hranou všeho, co lze tolerovat. Ficovo chování k Petru Fialovi v rámci návštěvy lídrů V4 bylo degradující a jeho návštěva u Miloše Zemana hanebná. Nyní, když se od rána do večera dozvídáme detaily o tom, jestli se probral a s kým promluvil, jak dlouho mluvil a co mu budou operovat, jako by se úplně zapomnělo na jeden fakt: nikdo mu to nepřeje a nikdo to neschvaluje, ale přece jen je trochu rozdíl mezi ním a Jánem Kuciakem,“ dodala Le Fay.

Rozebrala, že Slovensko je zemí, kde se vraždí novináři a lidé hlásící se k LGBTI+, či se zde zabíjejí psi i kočky. „Fico není žádný beránek. Kvůli jeho znovuzvolení upadla řada mých přátel na Slovensku do deprese a další se připojili k těm, kteří se už dříve odstěhovali do Čech. Jenže všichni svobodomyslní lidé se odstěhovat nemůžou, stejně jako nemůžeme přivézt všechny psy a kočky, všechny novináře a všechny příslušníky LGBTI; nebo děti z romských osad, které nemají budoucnost, neřkuli že jim hrozí smrt, minimálně do té doby, než politiky typu Kaliňáka, Danka a Blahy vystřídají lidé, jako je lídr Progresívného Slovenska Michal Šimečka,“ doplnila Le Fay.

„Nepřeju Ficovi nic zlého, násilí neschvaluju ani na hraboších, natož na lidech. Přeju mu, ať se brzo uzdraví a viníka ať stíhá zasloužený trest. V žádném případě si ale nepřeju, aby se co nejdříve vrátil do čela Slovenska, jak to slýcháme dnes a denně,“ zakončila se slovy, že koho skutečně lituje, je Ján Kuciak a jeho snoubenka Martina Kušnírová.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tady jí máte !, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 20.05.2024 17:04:05
To je přesně ten typ smradu žijícího z grantů a podpor. Nic společensky významného nikdy neudělala ale žije si dobře a ještě špiní ty s jiným názorem. Prostě fašistka v nejčistší podobě .Jestli mají její kámoši deprese z Fica tak u nás máme vybrakovanou a zničenou republiku z Fialy !

|  31 |  0

Další články z rubriky

 Danuše Nerudová v posteli. Za 339 Kč již v prodeji

20:05 Danuše Nerudová v posteli. Za 339 Kč již v prodeji

Volby do Evropského parlamentu se konají již příští víkend a politické kampaně se vyostřují. Danuše …